MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου: κρυμμένες αλήθειες και σκοτεινές πλευρές

Του Γ. Λακόπουλου

Καθαρές κουβέντες: αυτό που ξέρουμε ως σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου υπήρξε η μεγαλύτερη και πιο βίαιη αναδιανομή εισοδήματος που έγινε ποτέ. Και ήταν σχεδιασμένη. Για την ακρίβειά ήταν ένα «κόλπο» που έστησαν μια ομάδα υπουργών, μια ομάδα τραπεζιτών και μια ομάδα επιχειρηματιών. Όλοι από τον ευρύτερο κύκλο Σημίτη.

Η νέα στροφή του διαβόλου

Εάν συνειδητοποιήσουμε όλοι μαζί τη θλιβερή κατάσταση, στην οποία έχουμε οδηγηθεί και τις πραγματικές αιτίες της, θα υπάρξει ελπίδα για το μέλλον – αφού μόνο υπό αυτήν την προϋπόθεση ενεργοποιείται ολόκληρο το Έθνος απέναντι στους κινδύνους, ενώνεται και κυριολεκτικά μεγαλουργεί.

«Η διεφθαρμένη εγχώρια πολιτική και οικονομική ελίτ, παρά το ότι αυτή κατέστρεψε τους Έλληνες που δεν κατάλαβαν όπως ο βάτραχος στο χλιαρό νερό ότι, κάποια στιγμή θα έβραζε αποτελειώνοντας τους, συνεχίζει να απολαμβάνει τα ίδια οφέλη με το παρελθόν – υπηρετώντας τους πιστωτές και χωρίς να ενδιαφέρεται καθόλου για την εξαθλίωση των Πολιτών της χώρας».

Υπάρχουν 14.500 πυρηνικά όπλα στον κόσμο, αλλά... πού ακριβώς;

Η πυρηνική απειλή «κυνηγά» τον πλανήτη από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος Φράνκλιν Ρούσβελτ έδωσε το «ΟΚ» στον Αινστάιν να κατασκευάσει την ατομική βόμβα κατά των Γερμανών με τη βοήθεια της πυρηνικής ενέργειας. Αυτό συνέβη κάπου στο 1941 και από εκείνη τη στιγμή ο άνθρωπος που έγινε το συνώνυμο της ιδιοφυΐας άρχισε να εργάζεται σε ένα μυστικό εργαστήριο.

Την ίδια ώρα όμως, και οι Γερμανοί όμως είχαν τα δικά τους πυρηνικά σχέδια, ωστόσο, από μια διαβολική σύμπτωση της τύχης ο πλανήτης γλίτωσε από την κατασκευή ατομικής βόμβας από τους Ναζί. Τελικά, η ατομική βόμβα έκανε το... ντεμπούτο της τέσσερα χρόνια αργότερα με την πυρηνική καταστροφή στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και αφού είχαν πεθάνει Ρούσβελτ και Χίτλερ. Ο Αϊνστάιν όμως έζησε για τη δει...