MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Κοτζιά τα βλέπεις; Ξεσηκωμός στη Νέα Υόρκη για τη Μακεδονία

Παναμερικανικό συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και τη Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής σε συνεργασία με το Hellenic American Congress, διοργανώσαν το παναμερικανικό συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας,έξω από τα Ηνωμένα Εθνη, στη Νέα Υόρκη.

«Η Μακεδονία είναι ελληνική!» βροντοφωνάζουν οι ομογενείς στη Νέα Υόρκη.

Η γερμανική υστεροβουλία

Η χώρα προετοιμάζεται είτε για την έξοδο της από την Ευρωζώνη, είτε για τον περιορισμό της σε μερικές μόνο χώρες – φοβάται όμως τον πρόεδρο Trump, οπότε έχει απόλυτη ανάγκη να διατηρηθεί η ΕΕ, αναζητώντας ως εκ τούτου έναν τρόπο που να μην τεθεί σε κίνδυνο από τις αποφάσεις της σε σχέση με το ευρώ.

Επικαιρότητα

Ξαφνικά η χώρα που σαμποτάρισε ύπουλα από το ξεκίνημα του το ευρώ, μέσω της υιοθέτησης του μισθολογικού dumping και της πολιτικής της φτωχοποίησης του γείτονα, ενώ χρησιμοποίησε την ΕΚΤ για να επιτύχει τους στόχους της, η Γερμανία, ανησυχεί για το μέλλον του – διοργανώνοντας μία συνάντηση των οικονομολόγων της, με θέμα τις στρατηγικές εάν τυχόν αποτύχει το κοινό νόμισμα (πηγή).

Το πολίτευμα χρεοκόπησε το λαό ή ο λαός το πολίτευμα;

Όσο και να διαμαρτύρεται ο λαός στο δρόμους, το Σύνταγμα δίνει το δικαίωμα στον πρωθυπουργό να κάνει το λαό και τη χώρα ό,τι θέλει.

Ο εκάστοτε πρωθυπουργός μπορεί να δώσει το όνομα της Μακεδονίας, μπορεί να προχωρήσει σε αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, μπορεί να παραχωρήσει νησιά στους Τούρκους, μπορεί να υπογράψει συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, μπορεί να βάλει όση φορολογία θέλει και να περικόψει μισθούς και συντάξεις όσο θέλει, μπορεί να εξοντώσει τις περιουσίες του κόσμου μέσα από ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, μπορεί να κάνει οτιδήποτε. Δεν υπάρχει καμία συνταγματική πρόβλεψη ή δικαίωμα στο λαό για να τον σταματήσει. Αυτό ακριβώς το Σύνταγμα έχουμε και γι' αυτό χρεοκοπήσαμε.

«Λυπάμαι, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για του δύο Ελληνες αιχμαλώτους» – ΝΑΤΟ και ΗΠΑ τους εγκατέλειψαν ήδη

Δυσάρεστα είναι τα νέα από τους συμμάχους μας. ΝΑΤΟ και ΗΠΑ όπως όλα δείχνουν μας έχουν αφήσεις μόνους στο ζήτημα με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά, όμως σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα δείχνουν πως για άλλη μια φόρα είτε νίπτουν τας χείρας, είτε παίρνουν θέση υπέρ της Τουρκίας.

Σε είδηση που δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις, μόλις πριν τρεις ημέρες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Wess Mitchell.

Ο πιστολέρο του γηπέδου

Ούτε οι ΗΠΑ θέλουν στην Ελλάδα τον κ. Ι. Σαββίδη σαν επενδυτή λόγω της ρωσικής του προέλευσης, ούτε η Γερμανία που διεκδικεί η ίδια την ιδιοκτησία της Θεσσαλονίκης, χωρίς να διστάζει να στηρίζει τη θρασύτητα των Σκοπίων.

Επικαιρότητα

– του Ιάκωβου Ιωάννου

Η αλήθεια είναι πως επηρεάστηκα και εγώ από τα επιθετικά σχόλια των ΜΜΕ, πιστεύοντας πως πράγματι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι ένας γκάνγκστερ. Μετά όμως, εκτιμώντας τη συγνώμη που ζήτησε, καθώς επίσης θεωρώντας υπερβολική την τιμωρία της ελληνικής ομάδας από τους εντιμότατους Ευρωπαίους εταίρους μας, τους γνωστούς αποικιοκράτες του παρελθόντος που δεν δίστασαν ποτέ να εγκληματήσουν για την προστασία των συμφερόντων τους και διακρίνοντας το ύπουλο παιχνίδι του «διαίρει και βασίλευε», με την άθλια προσπάθεια τοποθέτησης των βορείων εναντίον των νοτίων, προσπάθησα να ενημερωθώ καλύτερα.

Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε πόλεμο

Του Δημήτρη Καζάκη

Όποιος θεωρεί ότι θα γλυτώσει τα χειρότερα ακολουθώντας τακτική κατευνασμού και ενδοτικότητας, δεν έχει αντιληφθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε πόλεμο. Οι Τουρκικές ενέργειες με αποκορύφωμα τη σύλληψη και παράνομη κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, δεν συνιστούν απλά πρόκληση, αλλά ανοιχτή εμπλοκή. Κι όποιος νομίζει ότι η Τουρκία θα σταματήσει εδώ, τότε δυστυχώς δεν ξέρει τι του γίνεται.