MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Trump εναντίον Κίνας, Ιαπωνίας και Γερμανίας

Ο αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να είναι ο μοναδικός πολιτικός που θέλει να εφαρμόσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις – ενώ κατηγορείται για την κήρυξη ενός παγκοσμίου εμπορικού πολέμου από εκείνες τις χώρες, οι οποίες εκμεταλλεύονται για πολλά χρόνια την αμερικανική αγορά, υιοθετώντας έναν αθέμιτο μερκαντιλισμό.

Ανάλυση

Το εμπορικό έλλειμμα των Η.Π.Α. το 2017, το μεγαλύτερο στον πλανήτη από το 1975 και μετά, ήταν 810 δις $ – αφού εισήγαγαν προϊόντα ύψους 2,361 τρις $ (κυρίως αυτοκίνητα, πετρέλαιο και κινητά τηλέφωνα), ενώ εξήγαγαν 1,551 τρις $ (ως επί το πλείστον εμπορικά αεροσκάφη, αυτοκίνητα και τρόφιμα). Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τους, το οποίο συμπεριλαμβάνει τις υπηρεσίες, ήταν 566 δις $ – με εισαγωγές 2,895 τρις $ και εξαγωγές 2,329 τρις $ (πηγή).

Εφιαλτικά στοιχεία από ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Στο 27,5% η ανεργία, στο 35,6% η φτώχεια

Ανεργία στο 27,5% και όχι στο 20,2% που δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, αύξηση του ποσοστού φτώχειας στις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται επαγγελματικά στο περιθώριο και φτώχειας για μεγάλο τμήμα του εργαζόμενου πληθυσμού διαπιστώνει η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, που παρουσιάστηκε σήμερα, το ποσοστό των ανέργων είναι υψηλότερο, από τα επίσημα στοιχεία κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες με βάση τους εναλλακτικούς δείκτες που λαμβάνουν υπόψη τους την ύπαρξη της υποαπασχόλησης, των αποθαρρημένων ανέργων και του εν δυνάμει πρόσθετου εργατικού δυναμικού.

Ξύπνησε η Ε.Ε.: Καταδικάζει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο

Οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα την Πέμπτη στην Τουρκία, καταδικάζοντας τις «συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειές» της στη Μεσόγειο, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από μια κρίσιμη συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με στόχο να αμβλυνθεί η ένταση στις διμερείς σχέσεις.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Πρώτο Βήμα" με την Η. Λέλα. StartTV

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Πρώτο Βήμα" με την Η. Λέλα. StartTV

22/03/2018

Με θέμα : Τουρκία, Προκλήσεις, Ψυχ. Επιχειρήσεις, Γεωπολιτικά

Τι δημοκρατία είναι αυτή που έχουν εκεί στη Γαλλία;

Ακούς εκεί να πηγαίνουν αστυνομικοί και να συλλαμβάνουν τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας τον πολύ κ. Σαρκοζί, για μια χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας 11 χρόνια πριν!!!

Μα καλά δεν υπάρχει εκεί μια συντομότατη παραγραφή; Τι αίσχος Σύνταγμα είναι αυτό; Τι δημοκρατία είναι αυτό το πράγμα;

Και το άλλο πάλι, να τον συλλαμβάνουν κοτζαμ πρόεδρο ταπεινοί αστυνομικοί, κατόπιν εντολής ενός ταπεινού εισαγγελέα και να τον κρατούν φυλακισμένο σε ένα ταπεινό αστυνομικό τμήμα. Γιατί; δεν υπάρχουν εκεί τα μεγαλεία της αμελητί αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή, για να επιληφθεί το κόμμα και να μην καταδέχεται ο κατηγορούμενος πολιτικός να εμφανιστεί, περιμένοντας να του στείλουν μια συγνώμη στο σπίτι του; πα, πα , πα, πα....

Τύπος Κρίσης 4: Ο Αντιπροσωπευόμενος

Φωτεινή Μαστρογιάννη

Στον τέταρτο τύπο κρίσης οι Χαρτ και Νέγκρι αναφέρονται στον αντιπροσωπευόμενο ο οποίος αποτελεί την επιτομή της υποταγής και της διαφθοράς των άλλων τριών τύπων δηλαδή του χρεωμένου, του μεσοποιημένου και του ασφαλισμένου. 

Ο αντιπροσωπευόμενος εκφράζει το μοντέλο της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, το οποίο κατά τους συγγραφείς (και όχι μόνο), αποτελεί ουσιαστικά ένα εμπόδιο για τη δημοκρατία, είναι μία «σχετική δημοκρατία»