MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν αναγνωρίζει τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν τη λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου («ΤΔΒΚ»), όπως και καμιά άλλη χώρα πλην της Τουρκίας, αναφέρεται στην έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία παρουσιάζεται ως συνταγματική και πολυκομματική δημοκρατία, ενώ σημειώνεται ότι οι πολιτικές Αρχές διατηρούν τον αποτελεσματικό έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας.

Εφορία – Η απόλυτη διαστροφή: Εκπίπτουν από το εισόδημα δαπάνες για χορηγούς βουλευτών, κομμάτων, κινηματογράφου!

Δεν εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, ούτε ανακουφίζουν με έκπτωση φόρου οι ιατρικές δαπάνες, η δαπάνη για φροντιστήρια των παιδιών, ούτε βέβαια όπως παλαιότερα οι τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας. 

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, ήταν ρυθμίσεις του «παλαιού καθεστώτος».

Ας μην απελπίζονται, όμως, οι φορολογούμενοι. Προβλέπονται δαπάνες που μειώνουν τον φόρο. Σήμερα, την εποχή της κρίσης. Μπορούν να κάνουν πολιτιστικές χορηγίες ή να επενδύσουν σε κινηματογραφική ταινία κι αν δεν είναι μαικήνες του πολιτισμού, μπορούν να καταθέσουν ένα ποσό στον «λογαριασμό αλληλοβοήθειας για την απόσβεση του δημοσίου χρέους».

Ο ένοχος των ευρωπαϊκών κρίσεων

Η επόμενη περιπέτεια της Ευρωζώνης είναι προδιαγεγραμμένη, οπότε όλες οι χώρες οφείλουν να είναι προετοιμασμένες – πόσο μάλλον η Ελλάδα που οδηγείται στο χάος από την κυβέρνηση της μετά τη λήξη της τρίτης δανειακής σύμβασης, παρά τα μεγάλα αλλά κενά λόγια περί τις δήθεν εξόδου της από τα μνημόνια.

Επικαιρότητα

Κατ’ αρχήν ανήκουμε σε αυτούς που δεν ενοχοποιούν το ευρώ για τα δεινά μας παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει η δομή της Ευρωζώνης, αλλά τη Γερμανία – ενώ μετά το 2010 θεωρούμε ξεκάθαρα υπεύθυνες τις ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες διαχειρίσθηκαν την κρίση με το χειρότερο δυνατόν τρόπο, καταστρέφοντας μεταξύ άλλων τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Το γεγονός αυτό και μόνο τεκμηριώνει πως το πρόβλημα μας δεν είναι πια το νόμισμα, αλλά η αδυναμία παραγωγής και διατήρησης πλούτου, καθώς επίσης η συνεχιζόμενη κακοδιαχείριση της οικονομίας μας – ενώ πιθανότατα οδηγούμαστε στη δραχμή, χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε.