MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Αποχαρακτηρίστηκε έγγραφο της CIA για το Σκοπιανό .Το σχέδιο για τη δημιουργία ανεξάρτητου «Μακεδονικού» Κράτους

Σε ρόλο ενορχηστρωτή η Άγκυρα 

Στο έγγραφο της CIA γίνεται σαφής αναφορά στη συμφωνία μεταξύ Γιουγκοσλαβίας και της Βουλγαρικής μυστικής, αυτονομιστικής οργάνωσης “IMRO”, με στόχο τη δημιουργία ανεξάρτητου “Μακεδονικού” κράτους.

Η κυβέρνηση του Τίτο φαίνεται να δεσμεύεται να υποστηρίξει το εν λόγω σχέδιο, επηρεάζοντας σχετικά την κοινή γνώμη σε Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία αλλά και στην Ελλάδα.

Διεθνής Αμνηστεία: Η Τουρκία διαλύει την κοινωνία των πολιτών

«Αποπνικτικό κλίμα φόβου» στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, καταγγέλλει με έκθεση της η Διεθνής Αμνηστία.

«Ένα παγερό κλίμα φόβου εξαπλώνεται στην τουρκική κοινωνία καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μειώσει τον χώρο που αναλογεί στις αντίθετες ή τις εναλλακτικές απόψεις», επισημαίνει η διεθνής οργάνωση.

Οι Έλληνες χάνονται – Είμαστε ο 6ος πιο γερασμένος πληθυσμός στον κόσμο!

Μια εθνική καταστροφή διαδραματίζεται στην Ελλάδα χωρίς να υπάρχει τάση αυτή να σταματήσει καθώς οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για την εξέλιξη του δημογραφικού στη χώρα μας και ο ελληνικός πληθυσμός είναι πλέον ο έκτος γηραιότερος του πλανήτη!

Μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχαν οι ειδικοί στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

Απίστευτο! Δείτε πόσα χρήματα κέρδισε η Γερμανία την περίοδο της κρίσης

Ουκ ολίγα χρήματα εξοικονόμησε η Γερμανία το διάστημα 2008-2017, μετά την κρίση δηλαδή, χάρις στα χαμηλά έως μηδενικά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), όπως αποκαλύπτει η διεθνής έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, η Γερμανία «γλίτωσε» 162 δισεκατομμύρια από την χαλαρή πολιτική Ντράγκι, γεγονός που την καθιστά την πιο ωφελημένη ευρωπαϊκή χώρα από τα χαμηλά επιτόκια.
Και όλα αυτά την ώρα που η Γερμανία ασκεί την πιο σκληρή κριτική ενάντια στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και κυρίως στη διατήρηση των επιτοκίων σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

ΣΟΚ: Πάνω από ένας στους πέντε Έλληνες δεν καλύπτει βασικές ανάγκες του

Στη δεύτερη χειρότερη θέση στην ΕΕ, όσον αφορά στην κάλυψη βασικών αναγκών τους, βρέθηκαν οι Έλληνες το 2017, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat, η οποία καταδεικνύει πόσο ισχυρά είναι τα σημάδια της κρίσης στην ελληνική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, πάνω από ένας στους πέντε Έλληνες (το 21,1%) δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις από τις ανάγκες, που θεωρούνται από τους περισσότερους ανθρώπους επιθυμητές ή απαραίτητες για να έχουν μία ικανοποιητική ζωή.

Ψυχολογικές επιχειρήσεις κατά της Ελλάδας με τους στρατιωτικούς μας… στην υπηρεσία Ερντογάν

Κλασική ψυχολογική επιχείρηση με διττό στόχο εξαπέλυσε η Άγκυρα με άξονα του δυο Έλληνες στρατιωτικούς – ομήρους του ισλαμοφασιστικού καθεστώτος Ερντογάν. Ο ένας στόχος είναι ο ελληνικός λαός και ο άλλος… ο τουρκικός, καθώς μέσω της άθλιας ενέργειας δημοσίευσης φωτογραφιών των «δύο», φλερτάρει με τις καρδιές των εκατομμυρίων – κυρίως αγράμματων – εθνικιστών της Ανατολίας, εν όψει των πρόωρων εκλογών.

Τις φωτογραφίες εξασφάλισε η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», οι οποίες αποτυπώνουν τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, δεμένους με χειροπέδες, πρώτη φορά δίχως κουκούλες, με εμφάνιση που παραπέμπει λίγο σε… Γκουαντανάμο, κατά τη μεταγωγή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης, στο τουρκικό δικαστήριο, ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΕΙΝΑ ΤΟ 2019! 5,1 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΑΒΒΑ ΡΟΜΠΟΛΗ… 

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ
ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ ΤΟ 2019 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

*Τι προβλέπει μελέτη του καθηγητή της Παντείου Σάββα Ρομπόλη*

Έκρηξη της φτώχειας προβλέπεται από το 2019 με τους νεόπτωχους….
εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και νέους να αυξάνονται αλματωδώς.

Καταρρέει η τουρκική λίρα – Έκτακτα μέτρα

H τουρκική κεντρική τράπεζα αύξησε το υψηλότερο επιτόκιό της περισσότερο του αναμενόμενου, αφού η τουρκική λίρα υποχώρησε σε νέα χαμηλά επίπεδα καθώς ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τον Ιούνιο.

Αναλυτές σημείωναν, όμως, ότι θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό και να στηρίξει το νόμισμα.