MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ Γ΄ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Του Πέτρου Χασάπη 

Από το 1974 και μέχρι σήμερα ισχύει η περίοδος της λεγόμενης Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας. Και ποια είναι τα αποτελέσματα αυτής της Δημοκρατίας;

Η Ελλάδα πτώχευσε και κατέστη υποχείριο των δανειστών. 

Δεν μπορούμε πλέον να ενεργήσουμε οικονομικά το παραμικρό χωρίς την άδεια των δανειστών.

Δεν μπορούμε να αγοράσουμε ούτε σφαίρα, χωρίς την άδεια των Γερμανών. 

Ένας λαός αιχμάλωτος του "νταβατζή" του.

Αυτή τη στιγμή, ο λαός είναι σαν μια κακοποιημένη γυναίκα, η οποία φοβάται να φύγει από τον βασανιστή – νταβατζή της που την εκδίδει και την εκμεταλλεύεται, γιατί την φοβίζει ότι θα υποστεί χειρότερα.

Το να πούμε απλά ότι φεύγουμε από τον έναν νταβατζή με ό,τι αυτό συνεπάγεται και να πέσουμε σε άλλον δεν είναι λύση. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βρούμε εσωτερικά το δρόμο της ηθικής και της αρετής, ώστε να απεξαρτηθούμε γενικά από τους νταβατζήδες. Το μπορούμε;

Πόσα χρήματα πληρώνει ο εργοδότης για έναν μισθό 1.000 ευρώ;

Αν υπάρχει κάποιος που αναρωτιέται για ποιο λόγο μήνα με τον μήνα και χρόνο με τον χρόνο μειώνονται οι καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα –κάτι που αποτυπώνεται στα αρχεία του ΕΦΚΑ ως συνεχιζόμενη μείωση του μέσου μισθού- μπορεί να λάβει την απάντηση με μια απλή ματιά στα αναλυτικά στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ για τις κρατήσεις που επιβάλλονται στους μισθούς είτε για φόρους είτε για ασφαλιστικές εισφορές.

Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα ελάφρυνση χρέους – Δεν κοστίζει ούτε δεκάρα στον Γερμανό φορολογούμενο

“Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν κοστίζει στον Γερμανό φορολογούμενο ούτε μια δεκάρα. Πολλοί δεν το καταλαβαίνουν, επειδή πιστεύουν ότι γεμίσαμε βαγόνια τρένων με ευρώ και τα στείλαμε από το Βερολίνο στην Αθήνα. Αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Από τον γερμανικό προϋπολογισμό δεν εισέρρευσε ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα”, γράφει το γερμανικό περιοδικό Stern.

ΟΟΣΑ : Πρωταθλήτρια η Ελλάδα σε φόρους και εισφορές

Υψηλά στην κατάταξη των χωρών μελών του ΟΟΣΑ με τις μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις βρίσκεται η Ελλάδα.

Χθες ο ΟΟΣΑ έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση «Taxing Wages 2018» στην οποία υπολογίζει τους συνολικούς φόρους επί του εισοδήματος της εργασίας που πληρώνουν εργαζόμενοι και εργοδότες, αφαιρουμένων των επιδομάτων, ως ποσοστό του εργατικού κόστους. Αυτό το μέγεθος αποκαλείται «φορολογική σφήνα».