MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

“Οι 12 λόγοι για τους οποίους το ΝΑΤΟ πρέπει να διώξει την Τουρκία ΤΩΡΑ”

Αναδημοσίευση από: militaire.gr

Δώδεκα λόγους για τους οποίους η Τουρκία πρέπει να αποβληθεί από το ΝΑΤΟ επικαλείται δημοσίευμα από το frontpagemag.com. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι “με την ανάληψη της ηγεσίας από τον Recep Tayyip Erdoğan το 2003, η Τουρκία άρχισε να αλλάζει.

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν, ένα μουσουλμανικό κόμμα, άρχισε να αλλάζει συστηματικά τον χαρακτήρα της κοσμικής Τουρκίας, αρχικά ήπια για να μην προκαλέσει τον τουρκικό στρατό και με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Τώρα ο πρόεδρος, ο Ερντογάν έχει εδραιώσει την εξουσία του και έχει εξουδετερώσει τους εχθρούς του στον Τύπο, το δικαστικό σώμα, την αντιπολίτευση και το στρατό.

Η τέταρτη εντολή

Σύμφωνα με το διεθνές καρτέλ των πολυεθνικών που ελέγχουν πλέον τα πάντα στη Δύση, έχοντας την πολιτική στην έμμισθη υπηρεσία τους, απαιτείται η όσο το δυνατόν βαθύτερη διάσπαση, η κατάτμηση και η διαίρεση δηλαδή του Δημοσίου τομέα, με την ιδιωτικοποίηση όλων των επιχειρήσεων που βρίσκονται άμεσα ή έμμεσα στην ιδιοκτησία του.

Ανάλυση

Υπενθυμίζουμε ότι, πλησιάζουμε στα τελευταία στάδια των ακραία νεοφιλελεύθερων ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 – με ηγέτη τις Η.Π.Α. και τη Μ. Βρετανία. Αφού προηγήθηκαν λοιπόν οι μεγάλες κρατικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων βέβαια οι κοινωφελείς, οι οποίες εξαγοράσθηκαν από τις υπερμεγέθεις πολυεθνικές (μόνο αυτές διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια), η διαδικασία «τείνει» στο τέλος της – με την ολοκληρωτική κατάληψη της Πολιτείας, με την αποκρατικοποίηση της κυβερνητικής εξουσίας. 

Η γερμανική Ευρώπη

Η ελληνική κυβέρνηση έχει το «προνόμιο» να είναι αυτή που επισφράγισε τη μετατροπή της ηπείρου μας σε έναν ηγεμονικό χώρο της Γερμανίας, σύμφωνα με αναφορές των ίδιων των Γερμανών – σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μίας ανήσυχης περιόδου, το κόστος της οποίας κινδυνεύουμε να πληρώσουμε πολύ ακριβά εμείς οι Έλληνες.

Ανάλυση 

«Το αργότερο μετά την ευρωπαϊκή σύσκεψη κορυφής του Ιουλίου του 2015, η γερμανική Ευρώπη είναι σε όλα τα στόματα», γράφει χαρακτηριστικά μία γερμανική διαδικτυακή εφημερίδα, τεκμηριώνοντας πως τα σκοτεινά σύννεφα του ναζισμού, με κύριο στοιχείο το Ολοκαύτωμα που βιώνουμε σε μία διαφορετική του παραλλαγή εμείς οι Έλληνες, δεν φοβίζει μόνο τους Ευρωπαίους, αλλά επίσης τους Γερμανούς (πηγή). 

Πώς οι προβληματικές τουρκικές τράπεζες χαλούν την εκλογική φιέστα του Erdogan

Υπερχρεωμένες σε δολάρια οι τουρκικές τράπεζες την ώρα που η λίρα βυθίζεται. 

Το τελευταίο διάστημα οι αναδυόμενες αγορές αντιμετωπίζουν πληθώρα προβλημάτων, όπως σημειώνει δημοσίευμα των Financial Times.

Το νέο δράμα της Αργεντινής κατόρθωσε να «διώξει» από τα πρωτοσέλιδα την Τουρκία, η οποία, όμως, έχει αρκετά «κρυφά» προβλήματα με το μεγαλύτερο να είναι αυτό του τραπεζικού της κλάδου.

Οι ισολογισμοί των τουρκικών τραπεζών είναι γεμάτοι από χρέος σε ξένο χρέος και ως εκ τούτου το τελευταίο που ήθελαν να δουν ήταν μία «βουτιά» της τουρκικής λίρας. 

Εκδοχή του παλαιού καθεστώτος η κυβέρνηση Τσίπρα

Του Γιώργου Κοντογιώργη 

Μια αποτίμηση των μέτρων που ελήφθησαν στη διάρκεια της διακυβέρνησης Τσίπρα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι απέβλεπαν αποκλειστικά στην παλινόρθωση της χειρότερης εκδοχής του παλαιού καθεστώτος, ακόμη και εκεί όπου η κρίση έπληξε τα θεμέλιά του. Στην παιδεία διακηρύχθηκε η αρχή της μηδενικής αριστείας, θεσμοθετήθηκε η παλινόρθωση των παρατάξεων (της κομματικής χειραγώγησης φοιτητών και καθηγητών), η κατάργηση των ECTS, που επιτρέπουν την βαθμολογική αντιστοίχηση της επίδοσης των φοιτητών με ενιαία κριτήρια σε όλη την ΕΕ κ.ά.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η πιο επείγουσα και πιο σημαντική μεταρρύθμιση, που θεωρήθηκε ότι έπρεπε να γίνει, αφορούσε στο μάθημα των θρησκευτικών Όλα τα άλλα προφανώς είναι ορθώς στη θέση τους. Για τις φυλακές, η αριστερή μεταρρύθμιση εξαντλήθηκε στην ύφανση “συμβολαίων τιμής” με τις μαφίες που τις λυμαίνονται, και στη νομοθέτησή τους, όπως επίσης και στην αποφυλάκιση των βαρυποινιτών.